Menu
Winkelwagentje

Bio-Ron Keltisch Zeezout

Bio-Ron Keltisch Zeezout
Bio-Ron Keltisch Zeezout
Bio-Ron Keltisch Zeezout
Bio-Ron Keltisch Zeezout
Bio-Ron Keltisch Zeezout
€ 6,90
Excl. BTW: € 5,70
  • Voorraad: 1
  • Gewicht / inhoud: 1 kg
  • Artikelnummer: BR-4060
  • Ten minste houdbaar tot : 05/11/2027

OPGELET! Zout kan in grote hoeveelheden gevaarlijk zijn voor honden en katten! Dit is geen gewoon zout, maar gebruik het enkel op de manier zoals hieronder beschreven staat.

Een volgens oude keltische traditie met de hand gewonnen zeer zuiver en onbewerkt zeezout. In Frankrijk noemt men dit zout ook wel Sel Gris wat grijs zout betekent, dit komt door de aanwezige klei-deeltjes, daarnaast bevat alleen het echte Keltisch zeezout ook het aanhangend zeewater, het is dus herkenbaar als een nat zout.

Dit vocht zorgt ervoor dat dit zout metale en mineralen verbingen bevat die vrijwel geen enkel ander natuurzout bevat. Veel zout, ook zeezout, wordt bewerkt om het vocht er juist uit te krijgen.

Sel Gris onstaat bij de productie van het beroemde Fleur de Sel. Bio-Ron levert alleen het echte Keltisch Zeezout van een betrouwbare kwaliteit, rechtstreeks van de (kleine) boer.

Dit zout is geschikt voor menselijke consumptie, heerlijk om mee te koken en/of mee in bad te gaan.

Gebruik als Sole

  • Maak een Sole door 1/3 Keltisch zeezout in een weckpot te mengen met 2/3 (liefst gefilterd) water.
  • Roer vervolgens tot het water weer zo goed als helder is.
  • Bied huisdieren een extra bak water aan naast de gewone watervoorziening met 1 theelepeltje Sole erin.

Gebruik dit enkel bij dieren die een natuurlijke en kwalitatieve voeding krijgen en dus niet verslaafd zijn aan zout. Een dier wat enigszins in balans is en niet verslaafd is aan zout, kan prima zelf bepalen hoeveel hij hiervan nodig heeft. Uiteraard bij dieren met nierproblemen en dergelijke zeer laag doseren.

Gebruik om te fermenteren

Dit zout is ook ideaal om zelf groenten, granen en/of kruiden te fermenteren en vervolgens te gebruiken als pre/pro-biotisch aanvullend voer, vergelijkbaar met de inhoud van de maag van een planteneter. Zelf fermenteren doe je zo:

  • Snijd/mix de groenten, granen of kruiden zo fijn mogelijk, doe ze in een weckpot en bestrooi ruim met zout.
  • Zet het mengsel vervolgens net onder water.
  • Giet er een laagje olie over (bijvoorbeeld hennepzaadolie, kokosolie of olijfolie) om het geheel luchtdicht af te sluiten zodat het niet gaat schimmelen.
  • Laat de pot 1-3 dagen staan op kamertemperatuur en verplaats daarna naar de koelkast. Na 3-10 dagen is het klaar. Ruikt het fris zuur dan is het klaar voor gebruik.
Variant
Inhoud 1 kg

Schrijf een beoordeling

Opmerking: HTML is niet vertaald!
Slecht Goed